Van egy
hasznos tipped?

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Ha gondolunk a világításra, a kültéri lámpák fényében sötétedés után is csodálhatjuk a sövénykerítést, a zöld növényszigeteket, és minőségi időt tölthetünk a szabadban.

Keret Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Akik kertes házban élnek, együtt léteznek a természettel: virágzással és hervadással, az évszakok váltakozásával, a kert természetes bioritmusával. A kerthasználatnak és a kertben való gyönyörködésnek a sötétedéssel nem kell véget érnie.

A világítástechnika gyakran méltatlanul marad ki a háztervekből, pedig az esti kert látványa és használata felbecsülhetetlen élményekkel ajándékoz meg. Ha praktikus szempontból közelítjük meg, elképzelhetjük, hogy a sötétben való botorkálás helyett mennyivel gördülékenyebb a közlekedés lámpafény és optimális látási viszonyok mellett. Sok felesleges bosszankodást és sérülésveszélyt is elkerülhetünk, ha megoldjuk kertünkben a világítást.

Természetesen az sem árt, ha nem utolsó pillanatban döntünk a kerti lámpák telepítése mellett, hiszen a világítástechnika kiépítése előrelátó tervezést, megfelelő alapozást és stabil elektromos vezérlés kialakítását igényli. Utólag a betonozott vagy térkövezett részek felbontása, a gyep felásása macerás és kellemetlen művelet, ezért mindig gondoljunk időben a világításra.

A kültéri fali lámpától a kerti álló lámpáig

A ház és a ház körüli terület megvilágítása egyszerűen kivitelezhető kültéri fali lámpákkal. A fal melletti terület megvilágítása segít a tájékozódásban, míg a homlokzati világítás a láthatóságon kívül esztétikai funkciót is betölt: gyönyörűen kiemeli az épületrész egy-egy pontját, hangsúlyozza az építészetileg különleges elemeket. Ha terasz is csatlakozik a házhoz, a megfelelő hangulatvilágítással a társas élmények központja lehet.

A kerti álló lámpák a kert díszei, amelyek alkalmasak az ösvények, de akár a lejárók, autóbeállók megvilágítására is. A kertilampas.hu webshopjában esztétikailag sokrétű kínálatból válogathatunk, és egységes stílust alakíthatunk ki a környezetünkben.

Még hatékonyabb lesz a rendszer, ha minőségi alkonykapcsolókkal oldjuk meg a beépített világítás vezérlését, így ugyanis a beállított fényintenzitás függvényében az alkonykapcsoló automatikusan fel-le kapcsolja majd a lámpákat.

A kerti lámpáknak köszönhetően a kertünk naplemente után nem sötétségbe borul, hanem hívogatóan barátságos fényekkel üzen a külvilágnak.

Weboldal címe: https://www.kertilampas.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI KERT TIPPEK

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Ha teljeskörű lakásfelújításba vágja fejszéjét különösen fontos, hogy megbízható, munkájukra igényes szakembereket találjon. Lehetőleg olyanokat, akik nem n+1 embernek szervezik ki a részfeladatokat.

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

A kéz a kézben járó környezetvédelem és energiatakarékosság ma már tendenciának számít. Jó példa erre, hogy egyre többen választják a megújuló energiaforrással összekapcsolt Nobo fűtőpanelt

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A jó alvást illetően az időtartam mellett a fekhely minősége is számít. Legyen az egy komfortos ágy a család kétlábú tagjainak, vagy egy kényelmes kutyafekhely a blökinek, ezen nem érdemes spórolni.

Őszi teendők a kertben

Őszi teendők a kertben

A meseszép színekkel megörvendeztető ősz nemcsak a gyönyörű látvánnyal, hanem némi kerti munkával is ellát minket – ezeket mutatjuk be a zöldhulladék elszállítástól a talajjavításig.

Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Az otthon melege mindenkinek mást és mást jelent. Kandalló építéssel például egyszerre vihet meghittséget, hangulatos látványt és megfelelő fűtést a négy fal közé.