Van egy
hasznos tipped?

Lobogjon a tűz!

Amennyiben otthonunk adottságai megengedik, mindenképp érdemes eljátszani a kandalló építés gondolatával. Napjainkban már nem pusztán esztétikai értékkel bír ez a fűtőberendezés, sőt: adott körülmények között akár egy kandalló is kimondottan gazdaságos megoldást jelenthet egy konvektorral szemben.

Keret Lobogjon a tűz!

Miután megszületett bennünk a nagy elhatározás, hogy egy kandallóval dobjuk fel a lakásunk, házunk hangulatát, célszerű a funkcionalitás szempontjából is körüljárni a kérdést. Vegyük számba az otthonunkban rejlő lehetőségeket és hátrányokat, majd gondoljuk végig, mire szeretnénk használni a kandallót: a tüzet bámulva romantikáznánk, vagy esetleg meleg víz előállításához kellene – a kettő éppenséggel nem zárja ki egymást, a kellemes nagyon is összeköthető a hasznossal. Végül hozzuk összhangba az igényeinket, na meg a pénztárcánk adta lehetőségeinket a piac kínálatával.

A vélhetően szakember segítségét igénylő feladat egyáltalán nem könnyű, hiszen rengeteg típusú kandalló közül választhatunk. Van légfűtéses és vízteres kandalló, fa-, pellett-, gáz- és bioetanol tüzelésű, és persze elektromos is. A kandalló tűztere lehet lemez vagy öntvény, burkolata kő vagy kerámia, stílusa pedig a rusztikustól a klasszikuson át a modernig szinte bármilyen.

Mindegy, milyen típusú berendezés mellett döntünk, azt okvetlenül tartsuk szem előtt, hogy a kandalló hosszú időre az otthonunk része lesz, és alapjában határozza meg, ha nem is az egész lakás, de a nappalink miliőjét mindenképp. És bár a kandalló építés végső árát számos tényező befolyásolja, az évek múlásával biztosan megtérül a befektetésünk, ami nagyon jó hír a kandallóval kacérkodóknak.

Weboldal címe: e-kandallo.hu

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI KERT TIPPEK

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Ha teljeskörű lakásfelújításba vágja fejszéjét különösen fontos, hogy megbízható, munkájukra igényes szakembereket találjon. Lehetőleg olyanokat, akik nem n+1 embernek szervezik ki a részfeladatokat.

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

A kéz a kézben járó környezetvédelem és energiatakarékosság ma már tendenciának számít. Jó példa erre, hogy egyre többen választják a megújuló energiaforrással összekapcsolt Nobo fűtőpanelt

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A jó alvást illetően az időtartam mellett a fekhely minősége is számít. Legyen az egy komfortos ágy a család kétlábú tagjainak, vagy egy kényelmes kutyafekhely a blökinek, ezen nem érdemes spórolni.

Őszi teendők a kertben

Őszi teendők a kertben

A meseszép színekkel megörvendeztető ősz nemcsak a gyönyörű látvánnyal, hanem némi kerti munkával is ellát minket – ezeket mutatjuk be a zöldhulladék elszállítástól a talajjavításig.

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Ha gondolunk a világításra, a kültéri lámpák fényében sötétedés után is csodálhatjuk a sövénykerítést, a zöld növényszigeteket, és minőségi időt tölthetünk a szabadban.