Van egy
hasznos tipped?

Medence építéshez

Medence építés előtt érdemes átgondolni pár dolgot, illetve a már meglévő kerti medence esetében sem árt odafigyelni bizonyos dolgokra. Hasznos tippek medence építéshez.

Keret Medence építéshez

Mielőtt kerti medence építésébe vágnál...

Tudnod kell, hogy bizonyos méret, ill. űrtartalom felett a medence építést be kell jelenti, ill. engedélyköteles. Építési engedély nélkül max. 50 m3 térfogatú, vagy max. 1,5 m mély magánhasználatú kerti medence (vagy kerti tó) építhető.

Gyerek a háznál

Léteznek olyan medencetakarások, amelyek akár egy gyerek vagy nagytestű kutya súlyát is kibírják – az ilyen biztonsági takarással nemcsak a balesetek kockázata csökkenthető, de a vizet is óvja a belehulló falevelek, egyebek ellen, amikor nincs használatban a kerti medence. Ettől függetlenül, kisgyereket sose hagyj felügyelet nélkül a kerti medence közelében, azaz inkább a kertben. Számos tragikus baleset történt már ilyen gondatlanságból adódóan.

Élményteli pancsolás

Jó lenne néhány masszázs fúvóka, vagy inkább belső világítás a medencébe, de egyelőre nincs rá anyagi keret? A kerti medence építésekor helyeztessük be a beépítő testeket és a szükséges ki-be állásokat, így később könnyű lesz beépíteni a kívánt komfortfokozókat és nem kell hozzá megbontani a medencét.

A kerti medence karbantartása

Ahhoz, hogy a vízminőség megfelelő legyen és igazán élvezhesd a medencédet, a rendszeres karbantartás elengedhetetlen. Szánj rá heti fél-egy órát, használd a megfelelő vízkezelő vegyszereket, vagy ha úgy kényelmesebb, bízz meg egy szakembert / céget a medence karbantartással, tisztítással.

Az alkohol és a kerti medence

Ittasan, begyógyszerezve, bódult állapotban kerüld a medencét! A fej, törött kéz vagy láb a legkevesebb, de a fulladáson a baleseti sebészeten sem tudnak segíteni.

Téliesítés

Ha nem szeretnéd, hogy a tél károkat okozzon benne, időben gondoskodj a víztelenítésről, a kerti medence téliesítéséről. Fűtött, medencefedéssel készült medencék esetében sem árt egyeztetni a kivitelezővel, hogy van-e valamilyen teendőd.

Weboldal címe: www.medence-epites.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI KERT TIPPEK

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Ha teljeskörű lakásfelújításba vágja fejszéjét különösen fontos, hogy megbízható, munkájukra igényes szakembereket találjon. Lehetőleg olyanokat, akik nem n+1 embernek szervezik ki a részfeladatokat.

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

A kéz a kézben járó környezetvédelem és energiatakarékosság ma már tendenciának számít. Jó példa erre, hogy egyre többen választják a megújuló energiaforrással összekapcsolt Nobo fűtőpanelt

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A jó alvást illetően az időtartam mellett a fekhely minősége is számít. Legyen az egy komfortos ágy a család kétlábú tagjainak, vagy egy kényelmes kutyafekhely a blökinek, ezen nem érdemes spórolni.

Őszi teendők a kertben

Őszi teendők a kertben

A meseszép színekkel megörvendeztető ősz nemcsak a gyönyörű látvánnyal, hanem némi kerti munkával is ellát minket – ezeket mutatjuk be a zöldhulladék elszállítástól a talajjavításig.

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Ha gondolunk a világításra, a kültéri lámpák fényében sötétedés után is csodálhatjuk a sövénykerítést, a zöld növényszigeteket, és minőségi időt tölthetünk a szabadban.