Van egy
hasznos tipped?

Őszi teendők a kertben

A meseszép színekkel megörvendeztető ősz nemcsak a gyönyörű látvánnyal, hanem némi kerti munkával is ellát minket – ezeket mutatjuk be a zöldhulladék elszállítástól a talajjavításig.

Keret Őszi teendők a kertben

A testet-lelket felpezsdítő kertészkedés egyik fontos mozzanata az őszi takarítás, ami lényegében a területek, az ágyások és adott esetben az egyes növények hatékony megtisztítását jelenti. Amíg a tavaszi kertépítés Debrecentől Sopronig az egész országban az ültetést jelenti, az őszi hónapban pont az ellenkezőjét tesszük: eltávolítjuk az egynyári növényeket és kiszedjük a földből a nem télálló hagymákat. A lehulló leveleket rendszerint összegereblyézzük, és jó esetben komposztáljuk, ami később remek tápanyagot jelenthet a talajnak, növényeknek. A gyepet ilyenkor érdemes szellőztetni, és kigazolni is célszerű, hogy tavasszal minél kevesebb dolgunk legyen, mert így kevesebb gyommal számolhatunk tavasszal.

Teendők a kerti tartozékokkal

A kertünkben rendszerint nemcsak virágok, bokrok, gyümölcs- és zöldségágyások sorakoznak, hanem praktikus és kényelmi funkciókat ellátó egyéb dolgok is. Érdemes ellenőrizni a kerti szerszámokat, eszközöket rejtő sufni állapotát, és még a tél beállta előtt elévezni a szükséges javításokat. Igazán hasznos, ha a telepített padokat, tűzrakó helyeket alaposan kitakarítjuk és gondosan lefedjük, és ha medence is van a kertünkben, azzal is célszerű ugyanígy eljárnunk, különben tavasszal sokkal több takarítás, javítás elé néznénk.

Az ősz a nagy tervezgetések izgalmas időszaka

Szeptembertől decemberig, és persze a téli hónapokban is bőven jut időnk a kertünk további tervezgetésére. Kitalálhatjuk, milyen új lágyszárú évelőkkel dobjuk fel az egyes ágyásokat, a korábbi tapasztalataink alapján áttehetjük egy jobb helyre a veteményest, vagy a kiöregedő fák helyére újakat ültethetünk. Utánanézhetünk a terveink megvalósításához nélkülözhetetlen szolgáltatásoknak, például hogy hol érdemes tuskómaró gépet kölcsönözni, vagy honnan rendeljünk tavasszal palántákat.

Weboldal címe: https://zoldfuv.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI KERT TIPPEK

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Ha teljeskörű lakásfelújításba vágja fejszéjét különösen fontos, hogy megbízható, munkájukra igényes szakembereket találjon. Lehetőleg olyanokat, akik nem n+1 embernek szervezik ki a részfeladatokat.

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

A kéz a kézben járó környezetvédelem és energiatakarékosság ma már tendenciának számít. Jó példa erre, hogy egyre többen választják a megújuló energiaforrással összekapcsolt Nobo fűtőpanelt

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A jó alvást illetően az időtartam mellett a fekhely minősége is számít. Legyen az egy komfortos ágy a család kétlábú tagjainak, vagy egy kényelmes kutyafekhely a blökinek, ezen nem érdemes spórolni.

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Ha gondolunk a világításra, a kültéri lámpák fényében sötétedés után is csodálhatjuk a sövénykerítést, a zöld növényszigeteket, és minőségi időt tölthetünk a szabadban.

Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Az otthon melege mindenkinek mást és mást jelent. Kandalló építéssel például egyszerre vihet meghittséget, hangulatos látványt és megfelelő fűtést a négy fal közé.