Van egy
hasznos tipped?

Térkő olcsón? Egyáltalán mitől függ a térkő ára?

A jó minőségű, fantáziadús, rusztikus hatású térkő nem csak a köztereken és parkokban mutat jól, de saját kertünket is egészen feldobhatja.  De a térkő ára mitől is függ?

Keret Térkő olcsón? Egyáltalán mitől függ a térkő ára?

Miért van szükségünk térkőre? Térkövet nem csupán praktikus szempontból érdemes alkalmazni a kertben, hanem azért is, mert vizuálisan is osztja, tagolja a teret. Térkővel borítható a terasz, a kerten át a házhoz vagy garázshoz vezető út, a kocsibeálló, a szalonnasütő vagy grillező helye, az egyes pihenősarkok (pl. nyugágy, kerti asztal), a mesterséges kerti tó, vagy csobogó környéke.   

Milyen színekben mutatnak a legjobban a térkövek? Egyértelmű, hogy a szürke, barna, homokszínű, fekete vagy gyöngykavicsos árnyalatok a legtermészetesebbek, könnyen beleolvadnak a környezetbe, és igazán naturális, mesterkéletlen hatást keltenek, pláne, ha lekerekített szegélyű formát választunk. De megtehetjük azt is, hogy a térkővel bevont területnek külön hangsúlyt adunk egy domináns pirosas, bordós, sárgás vagy zöldes színnel, mely ugyan picit szokatlanabb választás, de biztosan emeli a kert harmonikus összképét. A fehér mészköves térkövezés is elegáns megoldás. Ha azt szeretnénk, hogy a kövezett részt füves csíkok díszítsék, gyeprácskövet érdemes választanunk.   

A térkő ára a következő szempontoktól függ: nem mindegy, hogy a keresett termék térkő, szegélykő, járdalap vagy útszegély. Az is fontos, hogy az egyes elemek milyen formájúak (pl. téglalap, hullámos szegélyű, kör alakú) és mekkora méretűek. Az anyagminőségen túl a felület kidolgozása, sőt a szín is módosíthatja az árat. 

Ha a legjobb térköves céget keressük, biztosan a széles forma-, felület- és színválasztékkal rendelkező gyártót bízzuk meg, és azt is vegyük figyelembe, hogy a gyártáson túl a házhoz szállítás ára is kedvező legyen, a kivitelezés minőségéért pedig szintén vállaljon felelősséget az adott cég, ne külsősöknek passzolja le a munkát, hanem egy bevált szakemberi körnek. A térkő akciókat pedig mindig figyeljük, mert sokat spórolhatunk velük! 

Weboldal címe: www.koviko.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI KERT TIPPEK

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Ha teljeskörű lakásfelújításba vágja fejszéjét különösen fontos, hogy megbízható, munkájukra igényes szakembereket találjon. Lehetőleg olyanokat, akik nem n+1 embernek szervezik ki a részfeladatokat.

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

A kéz a kézben járó környezetvédelem és energiatakarékosság ma már tendenciának számít. Jó példa erre, hogy egyre többen választják a megújuló energiaforrással összekapcsolt Nobo fűtőpanelt

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A jó alvást illetően az időtartam mellett a fekhely minősége is számít. Legyen az egy komfortos ágy a család kétlábú tagjainak, vagy egy kényelmes kutyafekhely a blökinek, ezen nem érdemes spórolni.

Őszi teendők a kertben

Őszi teendők a kertben

A meseszép színekkel megörvendeztető ősz nemcsak a gyönyörű látvánnyal, hanem némi kerti munkával is ellát minket – ezeket mutatjuk be a zöldhulladék elszállítástól a talajjavításig.

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Ha gondolunk a világításra, a kültéri lámpák fényében sötétedés után is csodálhatjuk a sövénykerítést, a zöld növényszigeteket, és minőségi időt tölthetünk a szabadban.